Ние във Facebook:

Как да внесем повече светлина в тъмни стаи?

Сигурно сте се питали, как да направите тъмни стаи по-светли? Ето и няколко съвета от нас!

Стените са най-голямата площ в стаята, така че наистина трябва да се направи всичко възможно, за да бъдат по-лъщящи. Светлоотразителните бои, не винаги са толкова ласкателни, така че изберете тапет с отразяващ качеството, който едва доловимо ще умножава източника на светлина в стаята, докато започне да изглежда ефектен.

Ако в стаята ви липсва естествена светлина, изберете цвета на слънчева светлина за стените и придайте на помещението моментално освежаване. Жълтият цвят може да бъде твърде пренаситен на всичките четири стени, така че може просто да го добавите към фокусната стена или като аксесоар в изцяло бяла стая.

Огледалата правят пространствата да изглеждат по-големи и отразяват светлината, така се избягва блокирането на дневна светлина, но може да се засили с парчета стъкло – безцветни или цветни.

Блясъка е задължително условие за тъмните стаи; той добавя едно докосване на обаяние, много израстващ и елегантен, но също така е отразяващ, добавяйки фините басейни на светлината. Купчина възглавници върху дивана с блестящи пайети, блестящи рамки за картини или кристални лампи.

Това е клише, защото работи. Пазете стените и пода бели за да осветят и най-тъмното пространство. Но не забравяйте да добавите цветен акцент в топъл тон за баланс.

Избирайки много тъкани или мебели, с блясък или гланц е възможно да ви помогне да държите пространството светло и свежо. След стените, пода е най-голямата площ в стаята, така че настилката е важна за запазването на светлината. Килим е ултра-желателно в спалнята, така че вземете луксозен вълнен килим в бледо покритие, което няма да изсмуква светлината от пространството.

В кухнята или всекидневната – лъскави плочки или бледо дърво, като пепел, ще свършат работа, също. Изберете стъкло или други прозрачни материали, или деликатни такива,  пред грубите мебели в тъмните стаи. Помага да запазите светлината в стаята.

Никой не казва, че не може да се използва светлина, за да направим нещата по-светли! Направете малка размяна, сменете настолните лампи за таван с такива ниско висящи над масата за кафе, разменете малките нощни лампи за висулки, които висят от двете страни на леглото, и пуснете висулки над кухненската част.

Разменете снимка за огледало, за да увеличите светлината в тъмната стая. Знаейки, къде да окачите огледалото помага, но поставянето противоположно или в непосредствена близост до един от прозорците ще бъде най-ефективно. Също така можете да изберете по-атрактивна рамка, за да се запазите добрият изглед.

Искате ли да използвате секси черен тапет? Можете да – просто трябва да го съчетаете със светъл паркет и легло в наситен отразяващ се златен цвят.

Тежките завеси изсмукват светлината от стаята, така че е хубаво да ги смените изцяло. Венециански щори или ролетни щори са едни от начините да се направи това, но фолиото за прозорци е може би най-ефективно. Лесно се поставят и е много по-евтино, отколкото завеси.

Баните често страдат от липса на добра светлина, така че замяната на стени, с матирано стъкло е трик, който ще облекчи тези с един малък или никакъв прозорец. Можете да използвате този трик и другаде из къщата, също така, заменяйки части от стени, подове и тавани със стъклени панели. Някои от тези промени ще бъдат подложени на строителен надзор, следователно първо се консултирайте.

Дори и една стая със северно изложение може да се направи по-светла и по-ярка, ако една от външните стени се заменят или с огромни прозорци или със сгъваеми френски врати. Повишава се ефекта от запазването на стените и подовите настилки по-бледи.

Светлината, която прониква в една стая от тавана е много по-ярка от тази, която влиза през прозорците към стените. Като добавим към това, че покривните прозорци не заемат място на стената – а в помещения като кухнята е от жизненоважно значение пространството на стените.

Спечелете повече естествена светлина в дома ви чрез инсталиране на слънчеви тръби – алуминиеви тръби, които осигуряват естествена дневна светлина от покрива или външната стена в къщата. Добро решение за, да речем горниите етажи или за коридорите, слънчевите или светлинни тръби са сравнително евтини за инсталиране.

Мазето, обикновено е доста тъмно пространство, така че трябва да използвате всеки възможен трик за да достигнете светлината – от приемане на силно лъскави подове до планиране на осветлението към най-голяма степен. Подовото осветление хвърля светлината нагоре, за да помогнете на пространството да изглежда по-ярко и тавана да се усеща по-висок. Тези светлини също така отскачат от тавана, хвърляйки светлина надолу, както и да нагоре – игра на светлини! В мазето най-важни са тавана и пода.

Много по-амбициозна, е замяната на част от тавана със стъкло, това ще се премахне напълно тъмното пространство.Най-вероятно не е възможно в много от домовете, но ако изграждате от нулата, като се има предвид този подход за стаи, които са със северно изложение – това е задължително условие за постигане на светлина.

Светлина в тъмни стаи

Въведете email адреса си: